АКТУАЛНО

Анкетна карта

Банкови сметки на РИОСВ-Стара Загора

Ако намерим костенурка

Материали за култивиране на лечебни растения

       
======================     

                                                                                                               

 

АКТУАЛНО

Сигнал за умрял царски орел постъпи в РИОСВ-Стара Загора

16.06.2023 г.
В землището на с Камен, община Сливен е намерен мъртъв царски орел. При проверка на място се установи, че птицата е на възраст около 5-6 години. Не е открита маркировка или предавател по птицата. За установяване вида на екземпляра на мястото са изпратени експерти на РИОСВ – Стара Загора и СНЦ „Зелени Балкани“.
повече»

РИОСВ – Стара Загора направи извънредна проверка за наличие на измряла риба в река Мочурица

01.06.2023 г.
Експерти на РИОСВ - Стара Загора и РЛ - Стара Загора към Изпълнителната агенция по околна среда извършиха на 31.05.2023 г. извънредна проверка на река Мочурица в община Стралджa.
повече»

Световен ден на околната среда – 5 юни

01.06.2023 г.
Заповядайте да поиграем заедно, да наградим победителите от конкурсната игра на РИОСВ – Стара Загора по случай ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН НА МРЕЖАТА ОТ ЗАЩИТЕНИ ЗОНИ „НАТУРА 2000“  и да се насладим на постановката  „НИЕ, ВРАБЧЕТАТА“ от Йордан Радичков представена ни от  Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора.
 
повече»

21 май- Европейски ден на мрежата от защитени зони „Натура 2000“

22.05.2023 г.
„Натура 2000“ е общоевропейска мрежа, съставена от защитени зони, целяща да осигури дългосрочното оцеляване на най-ценните и застрашени видове и местообитания за Европа в съответствие с основните международни договорености в областта на опазването на околната среда и биологичното разнообразие. 

повече»

Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) и сдружение „Зелени Балкани“ отпразнуваха Деня на Земята с обща инициатива

25.04.2023 г.
Деца от Детска градина № 20 „Мир“ и ученици от Еко клуб "Посланици на природата" към Основно училище "Кирил Христов" и Единадесето основно училище "Николай Лилиев" присъстваха на пускането на мъжки и женски представители на вида червеношипа ветрушка.

         
повече»

Регионалната инспекция по околната среда и водите-Стара Загора организира две инициативи по случай Деня на Земята - 22 април 2023г.

19.04.2023 г.
Първото събитие посветено на Деня на Земята е организиране на кръгла маса на 20.04.2023 г., в сградата на РИОСВ-Стара Загора. 
                                     
повече»

"Завърши проверката на РИОСВ – Стара Загора по сигнал за нивата на формалдехид в близост до язовир Копринка"

03.04.2023 г.
Завърши проверката на РИОСВ – Стара Загора по Сигнал на сдружение „България за чиста Розова долина”, Казанлък относно нивата на формалдехид в атмосферния въздух в близост до язовир Копринка, в с. Голямо Дряново и в гр. Казанлък.
повече»