АКТУАЛНО

Анкетна карта

Банкови сметки на РИОСВ-Стара Загора

Ако намерим костенурка

Материали за култивиране на лечебни растения

       
======================     

                                                                                                               

 

АКТУАЛНО виж всички »

„Отпадъците като изкуство“ – инициатива на РИОСВ – Стара Загора

03.07.2024 г.
На 27 юни 2024 г. РИОСВ – Стара Загора организира инициатива, в която взеха участие служители на инспекцията, чиято цел бе да преврнат стари автомобилни гуми в саксии, както и да създадат артистични фигури на животни, сътворени от непотребни предмети и материали, с желание да се реши сериозен проблем за страната по практичен начин.
Дворът на РИОСВ – Стара Загора и входа на инспекцията придоби артистичен облик благодарение на украса с оцветени автомобилни гуми и изделия, изработени от отпадъци. Събитието бе част от поредица от инициативи по повод Световния ден на околната среда – 5 юни, чиято цел беше да се акцентира върху повишаване на общественото внимание върху личния ангажимент в грижата за опазване на околната среда и създаване на отговорно отношение към градската среда и високо екологично съзнание у хората.
РИОСВ – Стара Загора организира събитието, с което иска да покаже на жителите на града как една непотребна автомобилна гума може да бъде „съживена“ и да се превърне в красива и забавна градинска украса.
От РИОСВ – Стара Загора вярваме, че има нещо благородно в този начин на повторна употреба на гумите – „да вкараш изкуство“ в обект, който иначе би останал да вреди на околната среда, което е същевременно едно добро послание към човечеството.