АКТУАЛНО

Анкетна карта

Банкови сметки на РИОСВ-Стара Загора

Ако намерим костенурка

Материали за култивиране на лечебни растения

       
======================     

                                                                                                               

 

АКТУАЛНО виж всички »

Световен ден на околната среда – 5 юни

01.06.2023 г.
Световният ден на околната среда, отбелязван на 5 юни е сред най-значимите международни дни за действия, насочени към опазване на околната среда. Денят на околната среда се координира от Програмата на ООН за околната среда (UNEP) и се провежда ежегодно от 1974 г. насам, като се е превърнал в най-голямата глобална платформа за популяризиране на действия свързани с опазването на околната среда и с милиони хора от цял свят, ангажирани да защитят планетата. 
Темата на Световния ден на околната среда тази година ще се съсредоточи върху решенията за замърсяването с пластмаса в рамките на кампанията #BeatPlasticPollution.Световният ден на околната среда е напомняне, че действията на хората по отношение на замърсяването с пластмаса имат значение. 
Каним всички жители и гости на град Стара Загора да се включат в празненството организирано от РИОСВ- Стара Загора, Община Стара Загора и Драматичен театър „Гео Милев“. То ще стартира в 11.00 ч. на 03 юни  в  Зоопарк  Стара Загора. Подготвили сме игри и изненади с нашите любезни домакини от Зоопарк Стара Загора.

Заповядайте да поиграем заедно, да наградим победителите от конкурсната игра на РИОСВ – Стара Загора по случай ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН НА МРЕЖАТА ОТ ЗАЩИТЕНИ ЗОНИ „НАТУРА 2000“  и да се насладим на постановката  „НИЕ, ВРАБЧЕТАТА“ от Йордан Радичков представена ни от  Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора.