НОВИНИ

Анкетна карта

Банкови сметки на РИОСВ-Стара Загора

Ако намерим костенурка

Материали за култивиране на лечебни растения

       
======================     

                                                                                                               

 

НОВИНИ виж всички »

С екоревю РИОСВ – Стара Загора и ученици от ОУ „Кирил Христов” ще отбележат Световния ден на околната среда

05.06.2018 г.
Световният ден на околната среда ще бъде отбелязан днес с екоревю на тема „Отговорни към природата” в Зелената класна стая на ОУ „Кирил Христов” в Стара Загора от 13,30 часа. В мероприятието ще участват ученици от V клас на старозагорското основно училище. Децата ще представят собственоръчно изработени облекла от употребявани материали, ще отправят послания за опазване на планетата и ще аранжират цветя в училищния двор. Инициативата организират РИОСВ – Стара Загора, Регионалното управление на образованието и ръководството на училището.
Мотото, под което ще протече международното събитие тази година е „Да победим замърсяването с пластмаси”. Това е призив за действие към всички, заедно да се справим с едно от най-големите предизвикателства на нашето време. Избрана от тазгодишния домакин на събитието – Индия, темата ни приканва да се замислим как може да променим ежедневието си, за да намалим вредите от замърсяването с пластмаси върху околната среда, дивата природа и нашето здраве.
Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година на 5 юни и е провъзгласен на 27-ата сесия на Общото събрание на ООН в Стокхолм, Швеция. На този форум е приета декларация, представляваща първия международен договор за принципите на екологична защита на Земята. Датата за честване е избрана на 5 юни – денят на начало на работата на Конференцията на ООН по проблемите на околната среда през 1972 г.