НОВИНИ

Анкетна карта

Банкови сметки на РИОСВ-Стара Загора

Ако намерим костенурка

Материали за култивиране на лечебни растения

       
======================     

                                                                                                               

 

НОВИНИ виж всички »

РИОСВ - Стара Загора и ученици от ОУ „Кирил Христов” град Стара Загора взеха участие в Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) - 2016

28.11.2016 г.
На 24 ноември 2016 г. експерти от РИОСВ – Стара Загора и над 200 ученици от Основно училище „Кирил Христов”, Стара Загора за втора поредна година отбелязаха Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО).
Инициативата протече с беседа за намаляване образуването на отпадъци,  разделното събиране на отпадъци от опаковки и възможните начини за тяхната повторна употреба. Учениците от трети и четвърти клас, с помощта на класните си ръководители, са събрали прочетени книги и играчки, и в организиран базар си ги размениха. Част от предоставените книги и играчки, децата пожелаха да предоставят на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Теофано Попова“ в град Стара Загора.
РИОСВ – Стара Загора връчи грамоти за активното участие на всеки клас, включил се в кампанията.
 
Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) се провежда от 2009г. и има за цел да повиши осведомеността на хората за управлението на ресурсите и отпадъците. Осмото издание на кампанията е на тема: "Намаляване на отпадъците от опаковки".