НОВИНИ

Анкетна карта

Банкови сметки на РИОСВ-Стара Загора

Ако намерим костенурка

Материали за култивиране на лечебни растения

       
======================     

                                                                                                               

 

НОВИНИ виж всички »

РИОСВ – Стара Загора чисти утре в Природен парк „Сините камъни“

14.09.2018 г.
Експертите на РИОСВ – Стара Загора отново ще се включат в инициативата на bTV „Да изчистим България заедно”. Тази година екипът ни, съвместно с Регионалната лаборатория – Стара Загора и дирекцията на Природен парк „Сините камъни“, ще почиства на територията на ПП „Сините камъни“ край Сливен в деня обявен за национално почистване 15 септември 2018 г.
От 10 до 17 часа служители от екоинспекцията ще отговарят на въпроси на граждани, свързани с организацията по предаване на събраните отпадъци на телефон 042/692 237. За дните 15 и 16 септември, общините ще бъдат освободени от дължимите отчисления по Закона за управление на отпадъците за количествата депонирани отпадъци, събрани по време на инициативата. Ще бъде осигурен свободен достъп до регионалните депа за всички транспортни средства, които ще се включат в кампанията.
През тази седмица РИОСВ – Стара Загора предаде на общините, които ще се включат в инициативата чували и ръкавици, осигурени от Министерството на околната среда и водите чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).