НОВИНИ

Анкетна карта

Банкови сметки на РИОСВ-Стара Загора

Ако намерим костенурка

Материали за култивиране на лечебни растения

       
======================     

                                                                                                               

 

НОВИНИ виж всички »

РИОСВ-Стара Загора, Община Ямбол и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури със съвместна инициатива за зарибяване на р. Тунджа

22.03.2022 г.
Със съвместна кампания отбелязаха „Световния ден на водата“ РИОСВ-Стара Загора, Община Ямбол и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ – Ямбол. Те предложиха един по-различен прочит на Деня на водата, като предприеха акция по зарибяване на бетонирания ръкав на река Тунджа в град Ямбол.
По време на събитието в реката бяха пуснати около 300 килограма малки шарани. Целта е опазване на биоразнообразието и подобряването на рибните запаси в ямболския участък на река Тунджа.
Директорът на РИОСВ Ивилина Станева припомни, че през 2022 г. акцент на Световния ден на водата се поставя на подземните води. Тяхното проучване, опазване и устойчиво използване е от основно значение за оцеляването и адаптирането към изменението на климата. „Безспорен факт е, че водните басейни в региона и животинските видове, които ги обитават, представляват природно наследство с огромна стойност, което трябва да се съхрани и предаде на следващите поколения. Това е и сред основните мисии на екоинспекцията“ - подчерта тя, като отправи благодарност към кмета на Община Ямбол и на представителя на ИАРА – Ямбол, за ентусиазма, с който се включват в инициативата.