НОВИНИ

Анкетна карта

Банкови сметки на РИОСВ-Стара Загора

Ако намерим костенурка

Материали за култивиране на лечебни растения

       
======================     

                                                                                                               

 

НОВИНИ виж всички »

Експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Стара Загора и Регионалната лаборатория - Стара Загора ще участват в кампанията „Да изчистим България за един ден” на 26 април 2014 г.

25.04.2014 г.
За трета поредна година всички служители на РИОСВ и РЛ в град Стара Загора ще се включат в инициативата „Да изчистим България за 1 ден” на 26 април 2014 г., събота.
Експертите от двете регионални структури на Министерството на околната среда и водите в град Стара Загора ще почистват терен в западния край на село Хрищени, Община Стара Загора.
В деня на почистването 26 април 2014 г., от 9:30 до 18:00 часа, РИОСВ-Стара Загора отваря две горещи телефонни линии 042/692 200 и 042/692 225, на които гражданите ще могат да получават компетентен отговор от експерт по управление на отпадъците на въпроси, свързани с свързани с организацията по предаване на отпадъците.
На 26 и 27 април 2014 г. общините ще бъдат освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани отпадъци, за да бъдат насърчени да организират събирането на отпадъка от своята територия. Ще бъде осигурен свободен достъп до съществуващите общински и регионални депа за транспортните средства, които ще се включат в инициативата.