НОВИНИ

Анкетна карта

Банкови сметки на РИОСВ-Стара Загора

Ако намерим костенурка

Материали за култивиране на лечебни растения

       
======================     

                                                                                                               

 

НОВИНИ виж всички »

Експерти на РИОСВ – Стара Загора и Басейнова дирекция – Пловдив извършват оглед по река Тунджа край Сливен във връзка със сигнал за умряла риба

17.10.2016 г.
Извънредна проверка по сигнали за умряла риба по поречието на река Тунджа между селата Самуилово и Крушаре извършиха експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Стара Загора и Басейнова дирекция - Пловдив. За случая са уведомени и служителитe на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в Сливен.
При извършения обход и в присъствието на сигналоподател бе установено, че мястото, на което се наблюдават значителни количества умрели риби е уширен участък от река Тунджа между двете села и не съвпада с мястото, за което през миналата седмица бе подаден друг сигнал за умряла риба и извършена контролна проверка. Не са намерени умрели екземпляри по поречието на река Тунджа преди уширения участък. При обхода не се констатира оцветяване на водата или неприятни миризми. 
Регионална лаборатория – Стара Загора е взела една водна проба за последващ анализ. На място са отчетени 5 показателя, а предстои и физико - химичен анализ по 9 показателя, в това число и за наличие на пестициди. 
Резултатите ще бъдат представени на Басейнова дирекция – Пловдив за становище.