НОВИНИ

Анкетна карта

Банкови сметки на РИОСВ-Стара Загора

Ако намерим костенурка

Материали за култивиране на лечебни растения

       
======================     

                                                                                                               

 

НОВИНИ виж всички »

Деца от ОУ „Николай Лилиев” участваха в инициатива за Деня на Земята

20.04.2017 г.
РИОСВ и ръководството на ХІ ОУ „Николай Лилев” в Стара Загора организираха празник за учениците от ІІ а и ІІ б клас по повод Световния ден на Земята – 22 април. Инициативата се проведе в класа на Добринка Костова. Децата изработиха табло, на което залепиха посланията си за съхраняване на планетата Земя, участваха в беседа за опазването на природата и гледаха анимационния филм „Ози Озон”.
Изненади за малките природолюбители не липсваха. С песента „Нашата планета земя” по текст на Борислав Мирчев и музика на Красимир Гюлмезов ги поздравиха петокласници от същото училище, а експертите на РИОСВ – Стара Загора им подариха 10 туи и кедрови дръвчета, за които ще се грижат.
 
На 21 април в екоинициативата за Световния ден  на Земята ще се включат със състезателни игри и ученици от ОУ “Св. Паисий Хилендарски” в Казанлък.
 
Световният ден на Земята се отбелязва от 1970 г., а мотото на кампанията през 2017 г. е „Повишаване на знанията за околната среда и климата“. Международната мрежа за отбелязване на Деня на Земята - 22 април стартира глобална кампания за повишаване на знанията и ограмотяване по въпросите за околната среда и климата до Деня на Земята през 2020 г. Застъпниците на Международната мрежа са се посветили на каузата всеки ученик по света да завърши средно образование като грамотен гражданин, с достатъчно знания по въпросите за околната среда и климата, готов да предприеме действия и да даде свой принос и подкрепа за положителна промяна